ŠUMASTIKUS U ŠUMI JASIKOVAC

Šumastikus 

„Šumastikus“ je predstava o Rozi i Drašku.Ovo je priča od dva naizgled potpuna različita djeteta, odnosno karaktera.  Zajedno se nađu  u šumi i ovise samo jedno o drugome.Ona ima mp3 player i rozi dvorac a on pravi šator. Ona voli slušati slušati Taylor Swift a on voli slušati sove. Ona ima puno prijatelja, a on samo nekoliko.Povremene svađe, zajednička otkrića, sve skupa začinjeno preživljavanjem u prirodi i prožeto čarobnim pričama lektirnih naslova kao što je Šuma Striborova, čini ovu predstavu magičnim mjestom naših protagonista a time i zanimljivim i uzbudljivim doživljajem za našu publiku.

FOTO: NIKOLA MRAOVIĆ

ŠUMASTIKUS U ŠUMI JASIKOVAC ŠUMASTIKUS U ŠUMI JASIKOVAC ŠUMASTIKUS U ŠUMI JASIKOVAC ŠUMASTIKUS U ŠUMI JASIKOVAC ŠUMASTIKUS U ŠUMI JASIKOVAC ŠUMASTIKUS U ŠUMI JASIKOVAC ŠUMASTIKUS U ŠUMI JASIKOVAC ŠUMASTIKUS U ŠUMI JASIKOVAC ŠUMASTIKUS U ŠUMI JASIKOVAC

Predstava je zamišljena kao dio projekta koji se bavi osvještavanjem mlađih uzrasta, u rasponu od 5 godina starosti do 14 godina starosti, o znanjima preživljavanja u prirodi,prednostima i manama tehnologije te pravim prijateljstvom.

Šumastikus“  je autorski projekt nagrađivanih glumaca Sanje Milardović i Petra Cvirna.  Sanja i Petar imaju višegodišnje iskustvo igranja raznih predstava za dječje uzraste, igrali su i bili nagrađivani na najznačajnijim festivalima u zemlji i inozemstvu, te se oboje bave i pedagoškim radom sa djecom. Sanja je redovna suradnica etablirane radionice glumice Darie Lorenci Flatz, 4Sobe, a Petar je koautor priručnika za rad sa djecom predškolske i školske dobi, a oboje su suradnici projekta „Ruksak pun kulture“, Ministarstva Kulture RH.

O kazalištu TeatruM

Niz uspješnih suradnji koje su ostvarene u koprodukcijama uključuju kazališta: Zagrebačko Kazalište Mladih, Mala scena, Zagrebački plesni centar, Teatar &TD, Knap, udrugom PlešiMedo i umjetničkom organizacijom SOBA2. Svi realizirani projekti  TeatruM-a prepoznati su i financirani od strane Ministarstva Kulture RH, Ureda za kulturu Grada Zagreba te najnovije i od strane Grada Rijeke.

%d bloggers like this: