TAJNE ZAČARANE ŠUME

KINO “KORZO”

04.10.2012. (četvrtak)

1. predstava u 10,00

2. predstava u 11,30

BESPLATNA KAZALIŠNA PREDSTAVA ZA DJECU

povodom obilježavanja Dječjeg tjedna od 01. – 07.10.2012.

Pokrovitelj  Grad Gospić

 

Tajne začarene šume jedna je od najvećih uspješnica našeg kazališta. Izvodili smo je u samim počecima kad je stvarana Mala scena i njome obilazili škole i vrtiće tvarajući svoju prvu publiku.

U tim osamdesetim godinama prošlog stoljeća u predstavi su igrali Vitomira Lončar, Nada Rocco i Ivica Šimić, koji je i skladao glazbu za predstavu.

No najveći je uspjeh ovaj tekst doživio u izvedbi tada mladih glumaca Srđane Šimunović, Hane Hegedušić i Ronalda Žlabura, deset godina nakon prve postave.

 Predstava je te 2001. godine osvojila Nagradu Hrvatskog glumišta kao najbolja predstava za djecu u Hrvatskoj, a Ronald Žlabur proglašen je najboljim glumcem

u predstavama za djecu i mlade.

Srđana Šimunović nagrađena je kao najbolja mlada glumica na Festivalu glumca u Vinkovcima. Predstava je postavila visoke standarde

i bila je iznimno popularna.

U samo dva mjeseca odigrana je preko 100 puta, što nije uspjelo ni jednoj predstavi u povijesti Male scene.

Danas, 10 godina nakon tog velikog uspjeha, vrijeme je da se nova generacija mladih glumaca okuša u ovom veselom, ali zahtjevnom komadu Zvjezdane Ladike.

 Mišljena u maniri komedije dell’ arte, predstava će ponuditi puno radosti i smijeha malim gledateljima, ali upozoriti ih na prijateljstvo kao na najveću vrijednost i vrlinu.

%d bloggers like this: