SUSRET KNJIŽEVNIKA DAMIRA KARAKAŠA SA SREDNJOŠKOLCIMA

Prije predstave Blue Moon, koju je prema romanu Damira Karakaša na scenu postavio Boris Liješević a izvodi  kazalište  Kerempuh, učenici gospićkih srednjih škola susreli su se s ovim nagrađivanim književnikom.
O svom zanimljivom životnom putu, karijeri i izuzetno plodnom književnom opusu Damir Karakaš je pričao srednjoškolcima na susretu u Pučkom otvorenom učilištu. Svojim osobnim primjerom i književnim djelima govori o važnosti da svaki čovjek ostane dosljedan samome sebi. Za to su nužni sloboda duha i znanje a oboje se stječe čitanjem, poručio je Karakaš mladima.

SUSRET KNJIŽEVNIKA DAMIRA KARAKAŠA SA SREDNJOŠKOLCIMA  SUSRET KNJIŽEVNIKA DAMIRA KARAKAŠA SA SREDNJOŠKOLCIMA

SUSRET KNJIŽEVNIKA DAMIRA KARAKAŠA SA SREDNJOŠKOLCIMA

Damir Karakaš

Rođen 1967.uselu Plašćica kod Brinja u Lici. U Zagrebu je stu- dirao Poljoprivredu, a nekoliko godina radio je i kao novinar Crne kronike Večernjeg lista u Splitu. Od 2001. živi u Bordeauxu u Francuskoj, a od 2002. do 2007. u Parizu gdje se uzdrža- va sviranjem harmonike. U Parizu na Novoj Sorboni studira i Francuski jezik, izvodi performanse te izlaže konceptualne radove. Još kao tinejdžer objavljuje karikature i crteže u broj- nim novinama u bivšoj Jugoslaviji, a nagrađen je i s nekoliko nagrada za karikaturu. Objavio je knjigu putopisa Bosanci su dobri ljudi (1999.), roman Kombetari(2000.), zbirku priča Kino Lika (2001.), roman Kako sam ušao u Europu (2004.), zbirku priča Eskimi (2007.), roman Sjajno mjesto za nesreću (2009.), zbirku priča Pukovnik Beethoven (2012.), roman Blue Moon (2014.) te roman Sjećanje šume (2016.) Svojim najnovijim romanom ‘Proslava’ ponovno se vraća zavičajnom ličkom krajoliku i njegovim ljudima te, obuhvaćajući širok raspon vremena, progovara o kompleksnosti ljudskoga postojanja.

 

%d bloggers like this: