ŠUMA STRIBOROVA

Kino “Korzo”

11.12.2014. god.

10.00 i 11.30
ulaznica  20.00 kn

Pisana raskošnim i uzbudljivim stilom, Šuma Striborova je postala kultni tekst

hrvatske dječje književnosti.

Čuveni Stribor (Stribog) je bio slavenski bog vjetra i šume.

Pod njegovim vječnim pogledom i s njegovim dopuštenjem, na kraju putovanja začaranom šumom, saznat ćemo što je najvrednije u životu…

No krenimo ispočetka. Jednom davno postojala je prekrasna šuma koju su zvali šuma Striborova. Netko ju je začarao i otad se u njoj zbivaju svakojaka čuda. Legenda kaže da šuma mora ostati začarana, dokle god u nju ne dođe onaj, kojemu je draža njegova nevolja, nego sva sreća ovoga svijeta. Njeno drveće čuva mnoge tajne, a u njoj žive razna fantastična bića, šumski čarobnjak Stribor i njegovi zlatni dvori, čarobne životinje, uklete duše i duhovi. Kažu da su se u šumi zbivala čuda dobra, ali i čuda naopaka – svakome po zasluzi. Dogodilo se jednom da je mladić zašao u šumu Striborovu da nasiječe drva, a nije znao da je šuma začarana. Na svome putu susreo je zmiju koja se pretvorila u prelijepu djevojku. Očaran njezinom ljepotom i ne znajući ništa o njenom pravom podrijetlu, mladić ju je odveo kući gdje ga je čekala majka.

Sluteći da djevojka nije ono za što se predstavlja, mladićeva majka će i sama morati kročiti u začaranu šumu, ako želi zaštititi sina od drevne čarolije.

Režija: Senka Bulić
Scenografija i glazba: Tomislav Ćurković
Kostimografija: Oliver Jularić
Igraju: Senka Bulić i Stipe Kostanić

 

%d bloggers like this: