Puhački orkestar Grada Gospića

PUHAČKI ORKESTAR GRADA GOSPIĆA

Puhački orkestar Grada Gospić osnovan je 1929. g. tada kao Vatrogasna limena glazba na obilježavanju 50-te godišnjice Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gospić. Za svoj rad dobili su brojna priznanja od kojih ističu, priznanje Grada Gospića za osobit doprinos u području glazbenog i društvenog djelovanja kao i  dijamantnu diplomu Hrvatskog sabora kulture za 90-godišnji uspješan rad na širenju i razvijanju kulturno-umjetničkog amaterizma i hrvatske kulture.
Za istaknuti je također da kontinuirano okuplja velik broj mladih članova i tako omogućuje generacijski slijed i trajanje. To što danas orkestar čine i već duži niz godina aktivni članovi dovoljno govori o zadovoljstvu okupljanja i izvođenja raznolikog glazbenog repertoara.
Orkestar broji 45 članova od kojih je 36 članova orkestra, a ostali članovi su glazbenici polaznici interne glazbene škole. Repertoar kojim orkestar raspolaže je vrlo raznolik, od klasične, zabavne, filmske glazbe, evergreena i drugih prigodnih kompozicija. U proteklom razdoblju nastupali su na mnogobrojnim kulturnim i sportskim manifestacijama kao i na svim značajnim manifestacijama i programima na području grada Gospića, bilo u vlastitoj organizaciji ili za potrebe drugih organizatora. Orkestar ima svoju internu glazbenu školu u koju se upisuju mladi glazbenici u svrhu popune orkestara.

e-mail:glazba@pou-gospic.hr