PRVA EDUKACIJA U SKLOPU PROJEKTA ŠUTNJA NIJE ZLATO-KNJIGOM I RAZGOVOROM DO RJEŠENJA

Održana je prva edukacija u nizu edukacija pod nazivom “Menadžment volontera”. Edukacija je u sklopu projekta “ŠUTNJA NIJE ZLATO- knjigom i razgovorom do rješenja“ koja je sufinancirana sredstvima Europskog socijalnog fonda u sklopu poziva “Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice”. Edukacija je održana u svrhu jačanja i unapređenja kapaciteta zaposlenika i volontera organizacija civilnog društva te je održana u periodu od 28.3-1.4. 2022. putem video konferencije (ZOOM).
U edukaciji su sudjelovali zaposlenici i volonteri Udruge učeničkih domova Republike Hrvatske, udruge POZOR! i POU „ Dr. Ante Starčević“. Voditeljica edukacije je Marija Mažić koja nam je kroz četiri dana radionice uspjela približiti pojam volonterstva kao i vrste volontiranja te značajke rada s volonterima. Također nam je dala odgovore na sva pitanja vezana uz volontiranje. Sudionici edukacije dobili su nova znanja i vještine koje će moći dalje koristiti za bolje i kvalitetnije provođenje aktivnosti volontiranja u svojoj lokalnoj zajednici.
U nadolazećem periodu planirano je provesti još 5 edukacija te ćemo se nastaviti družiti u zanimljivom i edukativnom okruženju.
Za više informacija o samom programu projektu pogledajte na službenoj web stranici projekta: https://sutnjanijezlato.eu/.

Za sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost nositelja projekta Udruge učeničkih domova!

%d bloggers like this: