PROJEKT “ŠUTNJA NIJE ZLATO – KNJIGOM I RAZGOVOROM DO RJEŠENJA”

Udruga učeničkih domova Republike Hrvatske, zajedno s partnerima udrugom POZOR! i Pučkim otvorenim učilištem „Dr. Ante Starčević“ sudjeluje u Projektu „Šutnja nije zlato – knjigom i razgovorom do rješenja“.

Projekt je prijavljen za financiranje u sklopu poziva „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“ unutar Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“

Cilj projekta je osnaživanje kapaciteta nositelja i partnera za poslovanje u kriznim uvjetima, te razvijanje volonterskih programa pomoći i podrške tinejdžerima u prevladavanju stresa uzrokovanog pandemijom, potresima i drugim izazovima odrastanja. Prema potrebama lokalne zajednice izradit će se i provesti 3 nova volonterska programa :“Nije lako biti tinejdžer”; “Pandemija, škola, obitelj i ja” i “Potres na stres” na području Zagreba, Ličko–senjske i Sisačko–moslavačke županije.

Projektom se Udruga učeničkih domova Republike Hrvatske, POZOR ! i Pučko otvoreno učilište „Dr. Ante Starčević“ žele povezati međusobno ali i s drugim organizacijama u cilju prilagodbe poslovanja i aktivnosti u kriznim situacijama s naglaskom na pružanje pomoći djeci i mladima.
Pučko otvoreno učilište „Dr. Ante Starčević“ ima ulogu kroz kulturne i umjetničke sadržaje pomoći mladima da prepoznaju svoje probleme i pronađu način za njihovo rješavanje. Sudjeluje u sukreiranju i provođenju volonterskog programa „Pandemija, škola, obitelj i ja“ u kazališnom i video segmentu u Gospiću, te je zajedno s prijaviteljem i partnerima zaduženo za vidljivost projekta.

PROJEKT "ŠUTNJA NIJE ZLATO - KNJIGOM I RAZGOVOROM DO RJEŠENJA"

 

  

Za sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost nositelja projekta Udruge učeničkih domova!

%d bloggers like this: