PROJEKT “I MENE ZANIMA KULTURA”

Pučko otvoreno učilište „Dr. Ante Starčević“ predstavlja novi projekt „I mene zanima kultura“ koji je odobren od strane Ministarstva kulture i medija, kroz natječaj Javnog poziva za predlaganje programa koji potiču razvoj publike u kulturi. Za projekt je ukupno odobreno 20.000,00 kuna.

Cilj projekta „I mene zanima kultura“ je razvijati publiku mlađih generacija koje nemaju naviku fizički posjećivati izložbe, predstave i kino predstave, manifestacije i sl. Aktivnost na društvenim mrežama kao i odrastanje uz dostupnost Interneta i mogućnosti pristupa raznim sadržajima te fizičko ograničavanje kretanja u posljednje dvije godine zbog epidemioloških mjera, uzrokovala je stvaranje novih navika, te je time  fizičko prisustvo na događanjima „preselilo“ gotovo potpuno u online okruženje. Upravo iz tog razloga da bi se stvorila/vratila navika posjećivanja kulturnih događanja, ovim projektnom želi se ukloniti prva barijera, a to je slaba prometna povezanost udaljenih mjesta i Grada Gospića. Stoga će se programom prije svega financirati prijevoz učenika iz Osnovnih škola u čijoj se blizini kulturna događanja za navedeni uzrast ne održavaju te će se provoditi u periodu od ožujka do listopada 2022. godine.

Sukladno ciljevima programa „I mene zanima kultura“ ciljana skupina su učenici osnovnih škola. Iz tog razloga projekt će se realizirati u suradnji sa: OŠ „Milan Sekulić“ Lovinac, OŠ „dr. Jure Turić“ Gospić- područne škole:  Smiljan, Bilaj, Brušane, OŠ „dr. Ante Starčević“; Pazarište Klanac-područne škole Donje Pazarište, Aleksinica i Kalinovača, OŠ „Dr. Franje Tuđmana“ Lički Osik.

%d bloggers like this: