PRODAJNA IZLOŽBA KROSNICA

Vrijeme pandemije utjecalo je na ritam života i rada i u mnogome ga promijenilo. Pučko otvoreno učilište veliki dio svojih programa moralo je ograničiti i prilagoditi epidemiološkoj situaciji. Želeći djelovati proaktivno usprkos ograničenjima odlučili smo dosadašnja znanja i resurse usmjeriti u stvaranje dodatne vrijednosti. Tako smo uspostavili stalnu tkalačku i šivaču radionicu te inspirirani tradicijskim krparama i prekrasnim motivima na ličkim torbama i nošnji krenuli u izradu torbi s kojima baštini dajemo modernu interpretaciju.
Ankica Jelić brzo je usvojila tehniku tkanja te tako starom tkalačkom stanu dala svakodnevnu primjenu. Jednako vješto prihvatila se i šivače mašine na kojoj je bez krojeva i šivaćih nacrta stvarala kreacije koje su nastajale kroz trenutke inspiracije.
Tatjana Šikić postala je vrsna vezilja. Svi precizni, sitni završni radovi iglom i koncem postala su njena uža specijalnost.
Marijo Sudar rješavao je, naizgled ne rješiv problem nedostatka adekvatnog alata. No jednako tako zaslužan je za estetiku torbi jer je izrađivao ručke od priručnog, recikliranog materijala.
Svu njihovu dobru volju i želju za radom usmjeravala je i vodila Dragica Rogić koja je u ovu radionicu ugradila višegodišnje iskustvo provedbe programa u cilju očuvanja tradicijskih zanata.
Kolekciju torbi koje su izradili možete pogledati u holu Pučkog otvorenog učilišta a za sve one koji preferiraju on line informiranje možete posjetiti našu facebook stranicu: https://www.facebook.com/krosnica.gs.
PRODAJNA IZLOŽBA KROSNICA
PRODAJNA IZLOŽBA KROSNICA
PRODAJNA IZLOŽBA KROSNICA
PRODAJNA IZLOŽBA KROSNICA
PRODAJNA IZLOŽBA KROSNICA
%d bloggers like this: