ORGANIZIRANI POSJET NA KAZALIŠNU PREDSTAVU “BASNA ZA NAS DANAS”

POU Gospić za svoju najmlađu publiku organizira kazališnu predstavu “Basne za nas danas” Kazališta Prijatelj koja je nastala u dramatizaciji i režiji Hrvoja Zalara. Dječja predstava održat će se u Kino” Korzo” Gospić 9.5.2022. u 10:00 sati. Za ovu predstavu organizirali smo posjet vrtićke djece iz Gospića te učenika iz OŠ “Dr. Franje Tuđmana” Lički Osik.

O predstavi:
Dječja predstava na scenu donosi pet priča inspiriranih Ezopovim i La Fontaineovim basnama. Likovi na sceni ukorijenjeni su u današnji svijet i našu svakodnevicu pa dječjoj publici likovi životinja postaju prepoznatljive osobe iz svakodnevnog života. Tako glumci Hrvoje Zalar i Anja Đurinović djeci na sceni svojom glazbom, pjesmom i transformacijama donose niz duhovitih likova te basna na duhovit i zabavan način izvršava svoju odgojnu funkciju na iznimno nenametljiv način.
Predstava je namijenjena za djecu od 4 do 12 godina.
Glazbu na sceni potpisuje Šimun Matišić, dok je tekst songova napisao Hrvoje Zalar, a za scenski pokret zaslužna je Maja Đurinović. Kostimografiju je osmislila Silvija Kragić , a plakat je oblikovao Martin Zalar.

Više od dječjoj najavi predstavi Kazališta Prijatelj pogledajte na linku: https://www.youtube.com/watch?v=P4YUhhzxRxc&feature=emb_title

%d bloggers like this: