Organizacija obrazovnih djelatnosti

Cilj ove djelatnosti  je dodatno educiranje i stručno usavršavanje osoba koje su svojim dosadašnjim školovanjem stekle neko zvanje ili zanimanje. Programi stručnog usavršavanja provode se kroz tečajnu nastavu. Kroz višegodišnje održavanje ovih tečajeva jezično usavršavanje pohađalo je nekoliko stotina polaznika što je odraz kvalitetnog rada u ovom  segmentu obrazovnog procesa.Trenutno u svojoj ponudi Učilište nudi tečaj engleskog i njemačkog jezika kroz verificiran i neverificiran program.

Pored jezičnih tečajeva za odrasle u ponudi je i radionica-igraonica engleskog i španjolskog jezika za djecu od 4 do  7 godina. Za naše najmlađe polaznike organizirali smo i glazbeni vrtić gdje pod stručnim vodstvom kroz ritmičke i intonacijske vježbe, pjesmu i igru stječu estetska iskustva i doživljaj glazbe.

Sukladno programu Vlade RH o cjeloživotnom učenju i opismenjivanju stanovništva  Učilište je ovlašteno za izvođenje programa osnovnoškolskog obrazovanja odraslih. Konačno je realizirana težnja da se odraslim osobama uz podršku proračunskih sredstava države (za polaznike besplatno) omogući da završe osnovno obrazovanje. Ovaj program odnosi se na osobe iznad 15 godina starosti koje nemaju završeno osnovno obrazovanje. Nakon uspješno završenog obrazovnog programa polaznicima se nudi mogućnost stjecanja nekog od jednostavnijih zanimanja.

1. OSNOVNOŠKOLSKO OBRAZOVANJE ODRASLIH
– tip nastave – konzultativno – instruktivna nastava
– 6 obrazovnih razdoblja ( od I do VIII razreda)
– osnovno obrazovanje za polaznike je besplatno

 

Koordinator provedbe obrazovnih programa: Danijel Čorić

053/560 035
e-mail: obrazovanjeodraslih.pougospic@gmail.com