Organizacija kulturnih programa

Jedna od glavnih zadaća organizacije kulturnih programa Učilišta je obogaćivanje kulturne ponude grada Gospića kroz organizaciju svih oblika kulturnih i umjetničkih programa, manifestacija, obilježavanja svih važnih datuma na lokalnoj, županijskoj i državnoj razini ali i obilježavanje svjetskih datuma koje su proglasile neke svjetske organizacije a imaju širi interes i značenje na ovom prostoru.

Nastojimo prezentirati publici dosege hrvatskog glumišta , klasične i zabavne
glazbe organizacijom kazališnih i koncertnih sezona koje se kroz godinu realiziraju kroz tri ciklusa. Svaki pojedini ciklus uključuje programe u trajanju od tri mjeseca gdje su za svaki pojedini ciklus planirana gostovanja triju predstava za odrasle, jedne predstave za djecu, te jedan koncert ozbiljne ili zabavne glazbe kao i organiziranje promocija knjiga i književnih večeri te postavljanje izložbi raznih umjetnika.U program kazališne i koncertne sezone uključene su i vlastite aktivnosti Učilišta u cilju promicanje kulture i kulturno-umjetničkog amaterizma.

Cjelokupni program koncertne i kazališne sezone prate tiskani i elektronski promidžbeni materijali,  propagandne knjižice, plakati , ispis transparenata i web stranica…

Razvijamo kulturni amaterizam te animiramo mladež za amaterske djelatnosti Učilišta . Ostvarujemo suradnje sa vrtićima, osnovnim i srednjim školama, fakultetima, raznim udrugama na promicanju kulture te  potičemo što veći broj  građana na posjete kulturnim programima i događanjima  u našem gradu.

Tijekom godine obilježavamo sve značajnije datume kao što su obilježavanje Dana Grada Gospića , božićni i novogodišnji blagdani, dječji maskenbal i dr. Spomenutim načinom prezentiranja uspijevamo zadovoljiti široke interese publike. Tiskanjem promidžbenih materijala, javnim oglašavanjem i putem transparenata gledatelji imaju uvid u ponudu kazališnih i koncertnih gostovanja.

 

Organizator kulturnih programa: Antonija Tomljenović

tel. 053/560 039
mob. 099 5560 039
e-mail: animacija@pou-gospic.hr