NORA – TRENUTAK POBUNE

Zagrebačko kazalište TRAGAČI i Centar KNAP
Jelena Hadži-Manev
NORA – TRENUTAK POBUNE
 06.veljače 2018.g. /utorak/ u 19.30 sati
Cijena ulaznice za kazališnu predstavu iznosi 30,00 kn.
Za učenike  i studente cijena ulaznice iznosi 15,00 kn.
Predstava Nora – trenutak pobune odvija se po principu „kazališta u kazalištu“, prateći proces proba predstave Nora – lutkina kuća prema originalnom dramskom djelu Henrika Ibsena. Na probama sudjeluju mladi redatelj s vrlo nadobudnim konceptom, neiskusna glumica zaposlena samo radi uloge Nore te njezin stariji kolega, dugogodišnji član ansambla koji igra Norinog muža Torvalda. Uz to što će gledatelje podsjetiti na Ibsenovu Noru kao jedno od najvažnijih djela u povijesti dramske književnosti, ova predstava će prikazati tijek kazališnih proba te postaviti važna pitanja o mjestu Nore i o mjestu kazališta u današnjem društvu.
Glavne uloge odigrat će troje vrhunskih hrvatskih glumaca. Zijad Gračić, koji će utjeloviti Glumca, odnosno Torvalda Helmera, ljubiteljima hrvatskog kazališta i televizije poznat je po ulogama u serijama Ponos Ratkajevih, Dolina sunca,  Počivali u miru i drugima, mnogim filmovima i kazališnim predstavama među kojima se ističu Hamlet, San ljetne noći i Građanin plemić. Godine 2009.  Zijad je dobio nagradu Mila Dimitrijević za najbolju mušku ulogu u sezoni 2008./2009. kad je odigrao Georgesa Dantona u predstavi Dantonova smrt Georgea Büchnera u izvedbi ansambla Drame Hrvatskog narodnog kazališta.
Jeleni Hadži-Manev pripala je je uloga neiskusne mlade glumice. Međutim, u stvarnom životu Jelena je sve osim toga – voditeljica je umjetničkog udruženja Tragači te autorica teksta i glavna ženska uloga u predstavi Nora – trenutak pobune. Javnosti je poznata po epizodnim ulogama u serijama hrvatske produkcije te brojnim kazališnim predstavama za djecu i odrasle u kazalištu Mala scena, Smješko, Ludens teatar, Scena Gorica i drugim, a 2015. godine dobila je Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju žensku ulogu u predstavama za djecu i mlade.
%d bloggers like this: