KONCERTNI DUO MARINA MATOLIĆ, klavir & DAVOR REBA,klarinet

KONCERTNI DUO MARINA MATOLIĆ, klavir & DAVOR REBA,klarinet KONCERTNI DUO MARINA MATOLIĆ, klavir & DAVOR REBA,klarinet KONCERTNI DUO MARINA MATOLIĆ, klavir & DAVOR REBA,klarinet

KONCERTNI DUO MARINA MATOLIĆ, klavir & DAVOR REBA,klarinet

 

PROGRAM:

Claude Debussy: Premiere Rhapsodie

Bruno Bjelinski:       Sonata za klarinet i klavir

                                      Largo-Allegro

                                      Intermezzo-Andante

                                      Allegro vivace

Francis Poulenc:      Sonata za klarinet i klavir

                                   Allegro tristamente

                                       Romanza

                                       Allegro con fuoco

Witold Lutoslawski: Dance preludes

 

Marina Matolić
 rođena je u Županji. Glazbeno školovanje završava u Županji, odnosno Osijeku (prof. Damir Sekošan). Studij klavira diplomirala je 1995. u klasi prof. Jurice  Muraia na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Pored studija klavira dvije godine je studirala čembalo u klasi prof. Višnje  Mažuran, te se počela baviti komornom glazbom i korepeticijom . Postdiplomski studij klavira u trajanju 2 godine diplomirala je 1999. u klasi prof. Zvjezdane Bašić, te stekla zvanje Magistra glazbene umjetnosti.
Koncertira diljem Hrvatske, te sa istaknutim hrvatskim umjetnicima i ansamblima sudjeluje na brojnim gostovanjima i festivalima diljem Europe.
Već godinama djeluje kao službeni umjetnički suradnik međunarodne ljetne škole na otoku Braču, kao i na međunarodnom natjecanju VIMM Varaždin/Virovitica, natjecanju “Bistrički zvukolik“, te “Papandopulo” za duhače. Na svim istaknutim natjecanjima u Hrvatskoj osvaja mnogobrojne  državne nagrade kao umj.suradnik. Također osvaja dvije srebrne, te 2016. i zlatnu plaketu i na natjecanju zborova Hrv. glazbene mladeži u Varaždinu kao umj. suradnik OŠ “Stenjevec“.
Odmah nakon studija, od 1997. je stalno zaposlena na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, trenutno kao umjetnički savjetnik, te predaje niz godina predmet “Korepeticija” studentima klavira i aktivno se bavi koncertnom djelatnošću u Hrvatskoj i inozemstvu. Suosnivačica je komornog dua “Pfagottiano” sa fagotistom Žarkom Perišićem, komornog tria Kušan/Župić/Matolić, komornog tria „Lumina“(  Reba,Vrgoč, Matolić) te tria „Jongen“ (Penezić, Perišić, Matolić) sa kojima u prosincu odlazi na gostovanje u Santiago de Chile održati koncert i seminar.
Tijekom karijere bavi se aktivno pedagoškim radom, te je bila dugogodišnja voditeljica dječjih zborova “Bajka” te “Čarobni zvuci” za koje piše pjesme i aranžmane, te 2011. god. izdaje cd dječjih pjesama “Abeceda”. Ujedno producira i osmišljava mjuzikle i glazbene projekte za djecu. Nekoliko godina djeluje kao umjetnički voditelj – dirigent Zbora sestara i med. tehničara KBC Zagreb. Članica je mnogih glazbenih udruga.
Davor Reba
istaknuti je hrvatski klarinetist i pedagog. Školovao se u Zagrebu u klasi prof. Giovannia Cavallina, diplomirao i magistrirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Josipa Tonžetića. Usavršavao se u Antwerpenu u klasi prof. Waltera Boeykensa kao i na raznim seminarima. Dobitnik je 1. nagrade na posljednjem natjecanju učenika i studenata Jugoslavije. Održao je niz solističkih recitala u Hrvatskoj i inozemstvu s uvaženim pijanistima: Ljubomirom Gašparevićem, Darkom Domitrovićem, Veljkom Glodićem, Marinom Pletikosom, Martinom Cukrov, Vlastom Gyurom, Lanom Bradić, Anne Marie Wuyts i dr.
Nastupao je uz pratnju Zagrebačke filharmonije, Hrvatskog komornog orkestra i Zadarskog komornog orkestra. Surađivao je i sa brojnim komornim ansamblima: Cantusom, Zagrebačkim kvartetom, Kvartetom Porin, Kvartetom klarineta «Arundo Donex», Puhačkim kvintetom «Crowind», te Varaždinskim komornim i Hrvatskim komornim orkestrom.
Suosnivač je Puhačkog okteta ZF i Septeta «Ad libitum ZF» s kojima trenutno redovito nastupa. Od 1997. godine stalni je član Zagrebačke filharmonije, a 2001. godine i njezin solo klarinetist. S orkestrom ZF odlazi na turneje po Europi, Japanu i Meksiku i surađuje s mnogim svjetski proslavljenim dirigentima i solistima. 2006. godine bio je predstavnik Hrvatske u World Philharmonic Orchestra u Parisu.
Predaje klarinet na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u statusu izvanrednog profesora. Redovito održava ljetne seminare u Pučišćima (otok Brač).
Član je ocjenjivačkih sudova državnih i međunarodnih natjecanja. Jedan je od osnivača Hrvatskog društva klarinetista.

 

%d bloggers like this: