KONCERT KLASIČNE GLAZBE

Program 13.1.2020.

M. Castelnuovo- Tedesco: Sonata (Omaggio a Boccherini)
(1895.-1968.) Allegro con spirito
Andantino, quasi cancone
Tempo di Minuetto
Vivo ed energico

Benjamin Britten: Iz ciklusa „Narodne pjesme, aranžmani“
(1913.-1976.) Sailor- boy
The Soldier and the Sailor

Ivo Josipović: U samoći (praizvedba)
(1957.)

Boris Papandopulo: Dodekafonska studija
(1901.-1991.)

Četiri bosanske
Kod ovako duge noći…
Bacala se l’jepa Cvjeta jabukom…
Igrali se vrani konji…
Grana od bora pala kraj mora…

Joaquin Rodrigo: Tres piezas españolas
(1901.- 1999.) Fandango
Passacaglia
Zapateado

Josip Hatze: Lađa u noći
(1879.-1959.)
(obr. Tvrtko Sarić)

Elda Krajcar-Percan: Dvije solo pjesme na stihove Dobriše Cesarića
(1958.) Uzdišu vali, pjeni se more
(obr. Tvrtko Sarić) Slap

Ivana Rukavina, kontraalt
Tvrtko Sarić, gitara

Ivana Rukavina rođena je u Gospiću. Osnovnu glazbenu školu, temeljni predmet klavir, završila je u Senju, područna škola Gospić, u klasi nastavnika Zvonimira Kosa. Diplomirala je na Odjelu za nastavničke studije u Gospiću, Sveučilišta u Zadru.
Prvi pjevački nastup imala je s deset godina na glazbenom festivalu „Prvi pljesak“, 1999. godine na kojem je osvojila prvu nagradu. Održala je više samostalnih koncerata u suradnji sa istaknutim glazbenicima, gitaristom Tvrtkom Sarićem i sopranisticom Darijom Hreljanović. Dosadašnjim nastupima najviše se predstavila gospićkoj publici, ali je ostvarila više koncerata u Zadru, u suradnji sa Zadarskim Sveučilištem, te u Zagrebu (dvorana HGZ-a). Njen repertoar obuhvaća glazbene epohe od baroka, preko romantizma, pa sve do 20. stoljeća. 2018. godine u suradnji s Tvrtkom Sarićem, praizvela je „ Četiri bosanske“ za glas i gitaru, Borisa Papandopula. Pjevanje usavršava radeći s vokalnim pedagozima, Darijom Hreljanović i Natašom Antoniazzo. Jedna je od inicijatora osnivanja, i članica od osnutka, pjevačkog zbora Degenija (zbor Odjela za nastavničke studije u Gospiću), s kojim i solistički nastupa.
Zaposlena je na OŠ dr. Franje Tuđmana Lički Osik, na mjestu učitelja Glazbene kulture.

Tvrtko Sarić rođen je Gospiću. Glazbenu naobrazbu započeo je u Rijeci gdje se tri godine školovao u klasi Nikole Jedrlinića da bi potom maturirao u Zagrebu u klasi prof. Ištvana Römera. Diplomirao je u klasi prof. Darka Petrinjaka na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji. Na Visokoj školi za glazbu u Lovranu pohađao je jednogodišnju specijalizaciju u klasi prof. Gorana Listeša. Tijekom studija i kasnije, usavršavao se na domaćim i međunarodnim majstorskim tečajevima. (V. Dešpalj, M. L. Saomarcos, A. Carlevaro). Koncertirao je u Sloveniji, Austriji, Italiji, Njemačkoj, Poljskoj, BiH, Meksiku i SAD-u. Kao solist, nastupao je s Zagrebačkom filharmonijom, Zagrebačkim solistima, Celjskim godalnim orkestrom, Varaždinskim komornim orkestrom, gotovo svim gudačkim kvartetima u Hrvatskoj, te kao član ansambla za suvremenu glazbu Cantus. Od 2010. do 2015.godine bio je član je renesansnog ansambla Minstrel, gdje je svirao lutnju. Od 2016. godine nastupa u kvartetu gitara (Zoran Dukić, Petrit Ceku i Maroje Brčić). S Kvartetom je, 2017. godine, na 68. dubrovačkim ljetnim igrama, dobio nagradu Orlando (nagradu dodjeljuje HRT za najbolji koncert). Snima za diskografske kuće u Hrvatskoj i Sloveniji. Dobitnik je nagrade Porin (autorski nosač zvuka Berislava Šipuša, „Zajedno“, Cantus, 2018.).
Osnivač je i umjetnički ravnatelj nekoliko glazbenih ciklusa na području grada Gospića i Ličko-senjske županije. U zvanju višeg predavača zaposlen je na Odjelu za nastavničke studije u Gospiću, Sveučilišta u Zadru, te na Glazbenim školama u Črnomlju i Gospiću. Na spomenutom odjelu 2012. godine osnovao je pjevački zbor „Degenija“. Za „izvrsna postignuća u umjetničkom radu i vođenju Zbora“ nagrađen je, 2017. godine Rektorovom nagradom.

KONCERT KLASIČNE GLAZBE

KONCERT KLASIČNE GLAZBE

KONCERT KLASIČNE GLAZBE

KONCERT KLASIČNE GLAZBE

KONCERT KLASIČNE GLAZBE

KONCERT KLASIČNE GLAZBE

KONCERT KLASIČNE GLAZBE

KONCERT KLASIČNE GLAZBE

 

%d bloggers like this: