KLASIKA U PUČKOM: KLAVIRSKI DUO CADER & TIHOMIROVIĆ ODUŠEVILI PUBLIKU PROGRAMOM I IZVEDBOM

MARTA KAROLINA CADER

Nastavnica  klavira, korepetitor, pijanistica i komorni glazbenik. Završila je  dodiplomski i poslijediplomski  studij na „The Karol Szymanowski Academy of Music” u Katowicama, u klasi Prof. Josepha Stompela(2012.). 2015. godine završila magisterij  na Sibelius Akademiji u Helsinkiju, u klasi Prof. Erika T. Tawaststjerne, sa najvišom ocjenom

Laureat je mnogobrojnih državnih i međunarodnih natjecanja, te je održala brojne koncerte u raznim europskim gradovima kao solist i kao solist sa orkestrom. Pobjednica je „International Piano Competition” (Pariz), “Kraków Piano Competition”, “Żagań Piano Competition”, “Solist piano competition Silesia”, „Piano Music Talent Competition Katowice”, „The Warsaw Piano Workshop”, „The Jasło Piano Competition”, „Piano-Vocal  Duet Competition Academy of Music Katowice”. 2016. godine je bila finalist na “Međunarodnom Natjecanju Profesora Glazbe  u Suzhou 2016” na University of Science and Technology and Academy of Music Suzhou u Kini.Svirala je kao solist sa orkestrima Dusseldorfa, Eberbacha, Katowica, Kosica i Helsinkija a sa orkestrom regije Baden-Württemberg je održala uspješnu koncertnu turneju po Njemačkoj te snimala za German radio station SWRDobitnica je značajnih nagrada u svojoj zemlji, kao što su nagrada premijera Poljske, nagrada Poljskog ministarstva kulture, te nagrada gradonačelnika Katowica. U Finskoj je sudjelovala na glazbenim festivalima, kao što su Musica Nova Festial iSibafest, te je bila organizator serije koncerata “Finnish-Polish musical rapprochements”.

Kao pedagog je radila kao nastavnik na radionicama za mlade glazbenike na „Duszniki Fryderyk Chopin Festival” u Poljskoj, te kao nastavnik klavira u Katowicama (Poljska) i u Helsinkija (Finska).Trenutno radi kao nastavnica klavira u glazbenoj školi u Kastvu.

 

JELENA TIHOMIROVIĆ

Osnovno i srednje glazbeno školovanje stekla je u Zadru i u Splitu.

Diplomirala je 1999. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi doc. Marije Gvozdić-Horvat a magistrirala 2002. na Visokoj školi za glazbenu umjetnost Ino Mirković u Lovranu, u klasi dr. mus. art. Evgenija Zarafiantsa. Za vrijeme poslijediplomskog studija korepeticiju je učila kod dr. mus. art. Odila Chakirova te se bavila izučavanjem komorne glazbe u klasi svjetski poznatog čelista i glazbenog pedagoga, profesora na Moskovskom konzervatoriju “P. I. Čajkovski” , Kirilla Rodina.  Aktivno je sudjelovala u projektima Visoke škole za glazbenu umjetnost Ino Mirković te ostvarila zapažene nastupe , kako solistički, tako i u  komornim sastavima. Osvojila je 1. nagradu na državnom natjecanju iz glasovira 1993. godine. Usavršavala se na seminarima  prof. Vladimira Krpana u Grožnjanu te na majstorskim seminarima EPTA-e (European Piano Teacher Association) kod prof. Sebastiana Bende, prof. Waltera Groppenbergera,  prof. Alberta Portugheisa te prof. Arbo Valdme.

U sezoni 2003/04 nastupila u KD “Vatroslav Lisinski” u okviru ciklusa Mladi u Lisinskom. Niz zapaženih nastupa ostvarila u duu sa flautistom Metodom Sironićem s kojim koncertira od 2007. godine.

Redovito nastupa kao solistica i u komornim sastavima u Hrvatskoj i inozemstvu.

KLASIKA U PUČKOM: KLAVIRSKI DUO CADER & TIHOMIROVIĆ ODUŠEVILI PUBLIKU PROGRAMOM I IZVEDBOM

PROGRAM

 Franz Schubert: Fantazija u f-molu, Op. 103, D940

Edward Grieg: Peer Gynt Suite No. 1, Op. 46

Morning Mood

                                            The Death of Åse

                                            Anitra’s Dance

                                            In the Hall of the Mountain King

                                                                                                       

  • Boris Papandopulo: Plesna suita za klavir četveroručno

Radničko kolo

Tetovka

              

  • Alexandar Rosenblatt: Concertino na dvije ruske teme
%d bloggers like this: