Projekcija filma “Karolu s ljubavlju”

Dokumentarni film ‘Karolu s ljubavlju’ traje 30 minuta, sniman je u Poljskoj, na mjestima važnim za život Karola Wojtyle, pape Ivana Pavla II.. Na međunarodnom festivalu kršćanskog filma ‘Magnificat 2015’ održanom u Bjelorusiji autor je dobio priznanje organizatora jer je film – kako piše na priznanju – ‘rađen s osobitom ljubavlju prema svetom Ivanu Pavlu II’.

Knjiga ‘Rođen sam u Wadowicama’ je putopisnog karaktera. Autor je posjetio zavičaj Ivana Pavla II., tj.Wadowice i Krakow te čitatelje upoznaje s možda manje poznatim detaljima iz života Karola Wojtyle i njegove obitelji.

Domagoj Pejić voditelj je i novinar na Hrvatskome katoličkom radiju. Uz ‘Rođen sam u Wadowicama’ objavio je i knjige ‘Dom pokraj Wisle’, zatim ‘Santo subito – sjećanje na Ivana Pavla II.’ te hodočasnički dnevnik ‘Hvala, Sveti Oče’. U njemu opisuje svoje zahvalno pješačenje od Zagreba do Rima u povodu 84. rođendana Ivana Pavla II.

Uz ‘Karolu s ljubavlju’ autor je još dva dokumentarna filma o Ivanu Pavlu II. Za prvi film ‘Hvala, Sveti Oče – cesta sjećanja’ dobio je treću nagradu u amaterskoj konkurenciji na festivalu katoličkog filma u poljskom Niepokalanowu. Film ‘Pozvali su ga iz jedne daleke zemlje’ snimljen je u zavičaju Karola Wojtyle.

 

%d bloggers like this: