IZLOŽBA: TRADICIJSKA OGLAVLJA LIČKA KAPA I BASKET HAT

IZLOŽBA: TRADICIJSKA OGLAVLJA LIČKA KAPA I BASKET HAT

U holu Pučkog otvorenog učilišta” izložbu možete pogledati do 30. listopada. 

http://www.novilist.hr/Vijesti/Regija/node_1586/Sto-povezuje-licku-kapu-i-indijanski-basket-hat-Ova-izlozba-nudi-odgovor?fbclid=IwAR1A5ZfIu6t_yBUz0BMbZTj3sdzIx6ZGWP8nqljXrrtUHJBOoGnTFnPNumE

http://www.lika-express.hr/drustvo/licani-su-u-hrvatskoj-ono-sto-su-indijanci-u-americi?fbclid=IwAR3PQBIn75YQAWFApwtPAbzW_BuVNmEkbsZbaZfH5N9AOpgyMOGWSctAYS4

 

  

U holu Pučkog otvorenog učilišta” izložbu možete pogledati do 30. listopada. 

 

FOTOGRAFIJE SA OTVARANJA IZLOŽBE U ETNOGRAFSKOM MUZEJU U ZAGREBU

 

Hrvatsko-američko društvo je 2006. godine u suradnji s Nacionalnim muzejom Američk HATih Indijanaca iz Washingtona pokrenulo međunarodni projekt nazvan Red Rocks Arts & Crafts Festival. Cilj je povezati pojedince, udruge i institucije iz Hrvatske i SAD-a koje djeluju na području kulturne baštine i autohtonog stvaralaštva, te predstaviti posebnosti hrvatske izvorne baštine i umjetnosti kao i one sjevernoameričkih domorodaca.
Svake godine se odabire nova tema, postavi se hrvatsko-američka paralela, koji predstavljaju gosti -umjetnici iz Sjedinjenih Američkih Država i Hrvatske putem predavanja, izložbe, koncerta, radionica, filmskih projekcija.

Tema ovogodišnjeg 13. Festivala su tradicionalna pokrivala za glavu, s prikazom povijesnih modela i današnjim primjerima očuvanog umijeća izrade Ličke kape i Kalifornijskog ‘košarastog’ šešira (basket hat)

%d bloggers like this: