OTVORENA IZLOŽBA RUČNIH RADOVA TANIE MARINELE PRPIĆ “KONAC DJELO KRASI”

OTVORENA IZLOŽBA RUČNIH RADOVA TANIE MARINELE PRPIĆ "KONAC DJELO KRASI"

https://www.gspress.net/izlozba-inspirirana-nesputanim-duhom-i-umjetnickom-kreativnosti/?fbclid=IwAR2mvRBwObIZ9cNV26XGWXG2mLx-m_fzL6B-MBEIPpXF1_52Enr08ivSNiw

 

OTVORENA IZLOŽBA RUČNIH RADOVA TANIE MARINELE PRPIĆ "KONAC DJELO KRASI"

http://www.licke-novine.hr/GS_19_II/GS.html#n77

 

U današnje vrijeme koje nas tjera da se sve češće pitamo što nam to, već sutra, donosi moderna tehnologija i koliko smo kao ljudi zamjenjivi u svakodnevnim poslovima, hvatamo se konca kao za nit koja nas dijeli od te pomalo sumorne projekcije budućnosti.

U ručnim radovima gospođe Tanie Marinele Prpić u kojima od konca nastaje umjetničko djelo ta je nit ona koja čini razliku. Njene su kreacije  materijalni dokaz protiv tehnologije koja, ma kako savršeno proizvela neki vez, ne može zamijeniti istančanu i maštovitu ljepotu rukom izvezenog konca.

Vidljivo je to u goblenima koji oduzimaju dah preciznošću izrade i kojima gospođa Tania neda da postanu ukrasni predmeti nekog davno prošlog vremena. Vidljivo je i u prekrasnim čipkama i njihovoj implementaciji u odjevnim ali i u upotrebnim predmetima.

Slušate li gospođu Taniju kada govori o svojim radovima, objašnjavajući vam vrste i kvalitetu konca, razlike u mustrama i neizmjernom bogatstvu bodova shvatite koliko je znanja i predanosti u njih utkano. Upravo je to ono što na koncu konca priča priču o nezamjenjivosti ljudskog duha i njegove kreativnosti .

IZLOŽBA JE OTVORENA DO 7. LIPNJA

 

%d bloggers like this: