PREDSTAVA ZA NAJMLAĐE…

I G L I C A 

01. listopada 2014.
10.00 sati
11.30 sati
Dvorana kina “Korzo”

Cijena ulaznice: 20.00 kn

 Predstava je namijenjena djeci od 4 do 10 godina.

 

Predstava je nastala u suradnji s Triko Cirkus Teatrom iz Zagreba

Iglica nije obična djevojčica, drugačija je od ostalih. Od rođenja je krasi posebnost – iglice zabodene po cijelom tijelu. Neodvojive od nje, brane je od svih onih koji bi joj htjeli učiniti nažao, ali je i priječe da bude kao i sve druge djevojčice.

Iako se trudi i želi biti kao i svi ostali, ne može naći svoje mjesto u društvu jer nitko ne želi imati posla s tako neobičnom djevojčicom koja – bode.
U našoj predstavi, priča o Iglici smještena je u svijet cirkusa kao slike svijeta u kojemu živimo. Dva klauna u početku odbijaju bilo kakvu mogućnost da prihvate Iglicu kao prijatelja ili suučesnika u igri no nakon niza pokušaja, uviđaju da je upravo Igličina posebnost njezina prednost i da zbog svojih iglica može ostvariti veliki uspjeh.

Na kraju, dva klauna prihvaćaju Iglicu i zajedno s njom ostvaruju uspješnu cirkusku predstavu.
U svijetu u kojem živimo često susrećemo “neobične” ljude koji su na ovaj ili onaj način posebni, drugačiji od nas.

U susretu s njima često ne znamo kako se postaviti prema njima i kako ih prihvatiti. Najčešće očekujemo da se takvi ljudi konformiraju i prihvate naše standarde ponašanje, bez da se zapitamo jesu li naši obrasci korektni ili ne i mogu li se ti i takvi ljudi/djeca uklopiti u “naš” svijet.
“Iglica” šalje nedvosmislenu poruku da ljude koji su drugačiji od nas moramo prihvatiti onakve kakvi jesu i da i mi, većina, moramo učiniti onaj neophodan korak i prihvatiti takve ljude koji će onda, svojom posebnošću, obogatiti i naš vlastiti život.

 

%d bloggers like this: