I UČENIKE IZ LOVINCA I BILAJA ZANIMA KULTURA

Nastavljamo sa realizacijom projekta “I mene zanima kultura” u sklopu kojeg učenicima osnovnih škola organiziramo različite kulturne programe. Danas su nas posjetili učenici OŠ Jure Turića- područna škola Bilaj i OŠ “Milana Sekulića” Lovinac u pratnji svojih učitelja. Najprije su posjetili Samostalnu narodnu knjižnicu Gospić gdje ih je ravnatelj Milan Šarić upoznao s radom knjižnice i bogatom ponudom knjižnice, audiovizualne građe kao i igračaka te video igrica.
Nakon knjižnice djeca su se zaputila u kino Korzo te su pogledala film “Škola čarobnih životinja”, šarenu i veselu akcijsku pustolovinu prema istoimenoj knjizi nagrađivane dječje autorice Margit Auer o neobičnoj školi u kojoj djeca dobivaju čarobnu životinju za prijatelja.
Na samom kraju učenici su posjetili hol Učilišta gdje su pogledali izložbu životinja od filcane vune Marijane Marincel koja je postavljena povodom obilježavanja Svjetskog dana planeta Zemlje (22.4.). Učenicima je o tehnici izrade životinja ukratko ispričala sama autorica Marijana Marincel.
Projekt “I mene zanima kultura” financira Ministarstvo kulture i medija RH.
%d bloggers like this: