GOSPIČKI UČENICI POSJETILI IZLOŽBU “HRVATSKA POLICIJA U DOMOVINSKOM RATU”

U organizaciji međunarodnog policijskog udružena Regionalnog kuba IPA ličko-senjska i Muzeja policije 30. rujna 2022. godine  u Gospiću je otvorena  izložba „Hrvatska policija u Domovinskom ratu – policija u obrani ličko-senjskog kraja“.

Danas su izložbu posjetili učenici 8.c i 8. d razreda Osnovne škole dr. Jure Turića iz Gospića sa svojom nastavnicom povijesti. Učenici imali priliku razgledati ratnu odoru i opremu koju je koristila policija u Domovinskom ratu, opis ratnog puta Specijalne jedinice policije Policijske uprave ličko senjske Tigrova, opis stradavanja četvorice redarstvenika u Žutoj Lokvi 1991. godine.

U izložbi se podsjeća i na Velebitske heroje stradale na Velebitu tijekom Domovinskog rata, kao i na sve poginule policajce Policijske uprave ličko-senjske.

Jedan dio izložbe posvećen je Akciji Plitvice i pogibiji prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića, jer pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova prvi su stali u obranu hrvatske Domovine i iz postrojbi Ministarstva unutarnjih poslova kasnije tijekom Domovinskoga rata razvila se Hrvatska vojska i Hrvatske oružane snage

https://licko-senjska-policija.gov.hr/vijesti/osmasi-iz-gospica-posjetili-izlozbu-i-upoznali-se-s-velikom-ulogom-hrvatske-policije-u-domovinskom-ratu/11221

GOSPIČKI UČENICI POSJETILI IZLOŽBU "HRVATSKA POLICIJA U DOMOVINSKOM RATU" GOSPIČKI UČENICI POSJETILI IZLOŽBU "HRVATSKA POLICIJA U DOMOVINSKOM RATU" GOSPIČKI UČENICI POSJETILI IZLOŽBU "HRVATSKA POLICIJA U DOMOVINSKOM RATU"

%d bloggers like this: