DRUŽENJE FOLKLORNOG ANSAMBLA I ERASMUS + RAZMJENA

Erasmus + razmjena mladih odvija se od 18. do 24.02.2018. u Outward Bound edukacijskom centru u Velikom Žitniku i okuplja 25 mladih iz Gospića i 25 iz Finske.

Članovi FA „Dr. Ante Starčević“ bili su domaćini jedne radionice u Pučkom otvorenom učilištu „Dr. Ante Starčević“ Gospić 19.02.2018. gdje su goste upoznali sa tradicijom ličkog kraja. Nakon kratkog upoznavanja o programu rada ansambla voditeljica ansambla Dragica Rogić pozvala je sve prisutne u Ličko kolo koje je i zaštićeno od strane UNESCO-a. Pozornica je bila pretijesna a veselje na vrhuncu kada su mladi zapjevali u kolu. Nakon Ličkog kola zaigralo se i Biračko kolo što je izazvalo dodatno veselje . Na kraju su Ličani i zaigrali Svadbeno kolo iz Finske.
Članica ansambla Ljubica Šuper obukla je mladu gošću Fardausu iz Finske u narodnu nošnju što je izazvalo oduševljenje i fotografiranje.
Nakon sat i pol druženja večer smo završili i oprostili se uz lički ojkan .
Sve pohvale edukacijskom centru što su pokazali interes za tradiciju i predložili upravo folklornu baštinu predstaviti mladima na razmjeni Erazmus +razmjena mladih.
%d bloggers like this: