DOGOVORENA SURADNJA S EUROKAZOM NA PROJEKTU PJESMA CVRČKA

Pjesma cvrčka je projekt koji se provodi od 15.09.2018. do 15.06.2019. i koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt, čiji je nositelj umjetnička organizacija Eurokaz iz Zagreba, namijenjen je povedanju vidljivosti osoba starijih od 54 godine u lokalnim zajednicama njihovim sudjelovanjem u umjetničkim projektima.

U ovom slučaju, radi se o uključivanju po 10 osoba starijih od 54 godine, koji ne moraju imati prethodno scensko iskustvo, u 7-dnevnu radionicu iz područja dramskih i izvedbenih umjetnosti u kojoj se uče vještine potrebne za aktivno sudjelovanje izvedbi profesionalne kazališne predstave, ruku pod ruku s profesionalnim glumcima. Projekt će se provoditi u 6 gradova/mjesta u Hrvatskoj, obuhvatit će ukupno 60 pripadnika ciljane skupine, a predstava će biti izvedena ukupno 8 puta (2 puta u Zagrebu, po jedna predstava u svakom od gradova/mjesta uključenih u projekt, te finalna izvedba u Zagrebu u lipnju 2019. u kojoj će, uz glumce, nastupiti svih 60 amatera uključenih u projekt).

Vjerujemo da će im ovo biti sjajna prilika da steknu nova iskustva te se druže i surađuju s glumcima koje inače ne bi imali prilike upoznati. Odabir glumaca koji će sudjelovati u projektu još je u tijeku, no neki od potencijalnih su Slavica Knežević, Žarko Potočnjak i Vili Matula, koji su, im, vjerujemo, poznati iz televizijskih serija i/ili tiskanih medija.

Pučko otvoreno učilište “Dr. Ante Starčević” sudjelovati će u ovom projektu i pružiti mogućnost svim zainteresiranim sugrađanima da sudjelujući na radionici postanu dio kazališne predstave. Radionice i režiju predstave vodi Iva Srnec. Realizacija projekta očekuje se krajem veljače početkom ožujka 2019. godine.

DOGOVORENA SURADNJA S EUROKAZOM NA PROJEKTU PJESMA CVRČKA

%d bloggers like this: