BILI SMO NA 22. MEĐUNARODNOM FESTIVALU ČIPKE U LEPOGLAVI

Ponoseći se svojim čipkarskim umijećima, Lepoglavčani tradicionalno u rujnu organiziraju Međunarodni festival čipke kojim uspješno promoviraju vrijednost čipke kao svojeg etnografskog blaga.

Međunarodni čipkarski festival održava se od 1997. godine s redovitim znanstvenim skupovima, izdavanjem zbornika radova iz hrvatskih i europskih čipkarskih centara a ovog rujna doživio je svoje 22. izdanje. Tema Festivala je ČIPKA I DIZAJN, a zemlja partner ovogodišnjeg Festivala je Talijanska Republika.

Uz izlagače iz Hrvatske, predstavljene su i najljepše čipke iz Slovenije, Italije, Mađarske,Njemačke, Španjolske, Belgije, Estonije i Rusije.

U sklopu festivala održavaju se i radionice za izradu čipke te sajam tradicijskog rukotvorstva i starih zanata.

Kako bi iskustvo i saznanja iz Lepoglave  prenijela svim zainteresiranima u Gospiću  kroz radionicu koju u Pučkom otvorenom učilištu planiramo provesti tijekom 2019. godine Festival čipke posjetila je naša voditeljica tradicijskih zanata, gđa. Dragica Rogić.

BILI SMO NA 22. MEĐUNARODNOM FESTIVALU ČIPKE U LEPOGLAVI

BILI SMO NA 22. MEĐUNARODNOM FESTIVALU ČIPKE U LEPOGLAVI BILI SMO NA 22. MEĐUNARODNOM FESTIVALU ČIPKE U LEPOGLAVI BILI SMO NA 22. MEĐUNARODNOM FESTIVALU ČIPKE U LEPOGLAVI BILI SMO NA 22. MEĐUNARODNOM FESTIVALU ČIPKE U LEPOGLAVI BILI SMO NA 22. MEĐUNARODNOM FESTIVALU ČIPKE U LEPOGLAVI BILI SMO NA 22. MEĐUNARODNOM FESTIVALU ČIPKE U LEPOGLAVI BILI SMO NA 22. MEĐUNARODNOM FESTIVALU ČIPKE U LEPOGLAVI BILI SMO NA 22. MEĐUNARODNOM FESTIVALU ČIPKE U LEPOGLAVI BILI SMO NA 22. MEĐUNARODNOM FESTIVALU ČIPKE U LEPOGLAVI BILI SMO NA 22. MEĐUNARODNOM FESTIVALU ČIPKE U LEPOGLAVI

 

 

%d bloggers like this: