Amatersko kazalište

Amatersko kazalište

Na prijedlog Grada Gospića, Pučko otvoreno učilište “Dr. Ante Starčević” Gospić pristupilo je osnivanju Amaterskog kazališta čiji bi cilj bio razvoj različitih oblika amaterskih kazališnih sadržaja kao što je pripremanje predstava, bilo da se radi o predstavama prema nekim književnim djelima ili naših autora.

Također, cilj nam je sudjelovati na smotrama i festivalima amaterskih glumačkih skupina, ali i onih profesionalnih te nastupanje na raznim kulturnim manifestacijama. Ono što je najvažnije jest približiti kazalište djeci, mlađim dobnim skupinama ali i svima onima koji vole dramsku umjetnost.

Želja nam je da amtersko kazalište postane mjesto okupljanja i uključivanja mladih i odraslih zaljubljenika u kazalište koji će tu ljubav pretočiti u nešto konkretno. U današnje vrijeme moderne tehnologije komunikacija među ljudima  većim dijelom se svodi na puku izmjenu informacija bez prisnosti i osobnog kontakta.

Radom amaterskog kazališta želimo vratiti bliskost među ljudima kroz aktivnosti koje donosi bavljenje kazališnim amaterizmom.


Samo tri mjeseca nakon što je osnovano, Amatersko kazalište Gospić se 17. srpnja 2013. godine premijerno predstavilo publici izvedbom  zahtjevne drame “Nora danas” .

U dvorani Pučkog otvorenog učilišta “Dr. Ante Starčević” Gospić , premijeru je pogledalo više od 300 gledatelja. Prema Ibsenovoj Nori iz Kuće lutaka  a prema tekstu Mire Gavrana odigrali su devedesetominutnu predstavu “Nora danas” i  uspješno odradili svoj glumački prvijenac.

2018. godina je obljetnička za Amatersko kazalište. U 5 godina postojanja stvorili su puno novih predstava, ostvarili zapažene nastupe i gostovanja.

 


 

Voditeljica Amaterskog kazališta: Anela Serdar Pašalić, prof.

Stručna suradnica: Dragica Uzelac

tel. 053/560 039
mob. 099 5560 039
e-mail: animacija@pou-gospic.hr