ORGANIZIRANI POSJET DJECE NA PREDSTAVU “BASNE ZA NAS DANAS”

Ovog puta su nas posjetili učenici OŠ “Dr. Franje Tuđmana” Lički Osik zajedno sa njihovim nastavnicima. POU Gospić je tako za osnovnoškolce organizirao posjet na kazališnu predstavu “Basne za nas danas” u sklopu projekta “I mene zanima kultura”.
Ovaj kratki izlet započeo je sa posjetom Samostalne narodne knjižnice Gospić, zatim su se učenici zaputili prema Pučkom otvorenom učilištu Gospić gdje ih je dočekala ravnateljica Irena Peša i upoznala sa sadržajem Učilišta, također su u holu Učilišta pogledali izložbu životinja od filcane vune Marijane Marincel. Potom kako bi napravili malu pauzu otišli su prema parku Kolakovac te se sjajno zabavili na svježem zraku.
Na samom kraju su se učenicima pridružili i djeca iz Dječjeg vrtića “Pahuljica” Gospić te smo zajedno pogledali kazališnu predstavu “Basne za nas danas” u kinu “Korzo” Gospić. Ovakvim planiranim posjetima kazališnih predstava kod mlađe djece i nadalje razvijamo estetski, spoznajni i emocionalni razvoj, te ljubav prema fizičkim posjetima kulturnih događanja. Mala publika iz našeg vrtića kao i osnovnoškolska djeca s velikim oduševljenjem i radošću uživali su u posjetu i zanimljivoj predstavi.
Projekt “I mene zanima kultura” financira Ministarstvo kulture i medija RH.
%d bloggers like this: