PREDSTAVA “6 MILIMETARA”

PREDSTAVA "6 MILIMETARA"

4. ožujka 2020. u 19 sati smo u dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Gospiću gledali prvakinju drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu Dariju Lorenci Flatz u predstavi „Šest milimetara“  .

Poznata TV voditeljica i novinarka, Josipa Pavičić Berardini, svojim je romanom “Šest milimetara” izazvala buran odjek u javnosti. Hrabro govoreći o vlastitoj borbi s rakom dojke te svim promjenama koje ta bolest izaziva u nama i oko nas, ističe važnost edukacije, samopregleda, pravovremenog i optimalnog liječenja te pozitivnog stava.

Poruka: Ako sam mogla ja – možeš i ti, promijenila je živote mnogih žena.

Prvakinja drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu Daria Lorenci Flatz, kazališna redateljica i profesorica na Akademiji dramskih umjetnosti Ksenija Zec, mlada filmska redateljica Judita Gamulin, dramaturginja Nikolina Bogdanović, modna dizajnerica Matija Vujica i kazališna i filmska producentica Lidija Ivanda, samo su neke od umjetnica koje su se ujedinile u multimedijalnom kazališno-filmskom projektu ‘6mm – ispovijest o boli i pobjedi’.

Projekt je nastao u produkciji Teatra Erato i MEDIA PUNKT-a, u suradnji sa Zagrebačkim kazalištem mladih, 4 sobe, Hoću knjigu i Europa Donna Hrvatska.

Multimedijalnost projekta očituje se u obradi teme kroz više medija – roman, kazališna predstava i stručno vođene razgovore u lokalnoj zajednici s ciljem pružanja psihološke podrške oboljelima i njihovim obiteljima – uz isticanje važnost samopregleda i pravovremenog otkrivanja karcinoma dojke.

Predstava je realizirana u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Ličko-senjske županije u sklopu obilježavanja Dana narcisa.

PREDSTAVA "6 MILIMETARA" PREDSTAVA "6 MILIMETARA"

PREDSTAVA "6 MILIMETARA"

              PREDSTAVA "6 MILIMETARA"

PREDSTAVA "6 MILIMETARA"

 

%d bloggers like this: