55. Festival HKA

 

AMATERSKO KAZALIŠTE GOSPIĆ – NA 55.FESTIVALU HRVATSKIH KAZALIŠNIH AMATERA

Amatersko kazalište Gospić koje djeluje pri Pučkom otvorenom učilištu „dr. Ante Starčević“ Gospić, nakon održane Županijske selekcije ostvarilo je pravo sudjelovanja na 55. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera.

 U Gospiću je 22. ožujka 2015. održana Županijska smotra i selekcija za 55. FHKA. Nastupili su: Amatersko kazalište „Arupium“ – Otočac  sa suvremenom dramom „Dvije“, Tene i Štivičić i Amatersko kazalište Gospić s komedijom Pere Budaka „Klupko“. Izbornik za područje naše županije je bio redatelj Zoran Mužić.

Prema riječima izbornika Mužića osnovna vrijednost gospićke predstave leži u masovnosti ansambla, njegovanju baštine, afirmaciji jezika i običaja naroda Like, a vidjiv je i scenski napor s prostorom za napredak i usavršavanje. Od iznimne je važnosti i  glumačka motiviranost, suigra i entuzijazam, a sve u cilju jačanja kazališnog amaterizma u Gospiću.

AK Gospić djeluje svega dvije godine. U tom su razdoblju uprizorili i uspješno izveli četiri zahtjevne kazališne predstave, uključujući i gostovanja  s istima (Nora danas, Gostioničarka Mirandolina, Škola za žene i Klupko), predstavu za djecu (Božićna bajka) i  nekoliko tematski različitih književnih večeri u svome gradu.

Članice i članovi Amaterskog kazališta Gospić još su jednom pokazali ozbiljnost i predanost u radu, entuzijazam i neizmjernu ljubav prema kazalištu.  Ovim kazališnim uspjehom opet je podignuta ljestvica i možemo biti sigurni da grad Gospić ima skupinu entuzijasta koja  hrabro hrli naprijed i obećava dobru budućnost. Oni će i dalje, još snažnije, jačati tradicijski kazališni amaterizam , razvijati i bogatiti  kulturni duh našega grada i građane uveseljavati svakom novom kazališnom izvedbom – riječi su voditeljice kazališta  prof. Anele Serdar Pašalić.

55.FHKA održat će se od 15.do 17.svibnja u Vodicama, u organizaciji Hrvatskog  sabora kulture. Amaterskom kazalištu Gospić, čestitamo od srca, želimo dobar i uvjerljiv nastup i uspješnu buduću kazališnu produkciju.

%d bloggers like this: