55. FESTIVAL HRVATSKIH KAZALIŠNIH AMATERA

16. i 17. svibnja 2015. godine Amatersko kazalište Pučkog otvorenog učilišta “Dr. Ante Starčević” Gospić, nastupilo je na 55. -om Festivalu hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama s predstavom Klupko Pere Budaka. Nastupom na selekciji u ožujku, ova je vrijedna družina izborila pravo sudjelovanja na Festivalu. Od ukupno 180 prijavljenih amaterskih kazališta na Festival je upućeno svega 20 najboljih među kojima je i gospićko kazalište.

– S obzirom na činjenicu da je AK Gospić osnovano prije svega dvije godine, nastup na 55.-om FHKA je veliki uspjeh. Važno je napomenuti da su nastup na Festivalu izborila kazališta s dugogodišnjom tradicijom , a u arhivi sudionika sva su kazališta s najmanje petogodišnjim iskustvom i kontinuiranim izvedbama. Biti dio takve jedne priče je izvrsno , vrlo poticajno, sadržajno obogaćeno, a ono što me posebno uveseljava kao voditeljicu jest i nominacija za sporednu mušku ulogu našega Krešimira Tomljenovića kao Josine. Nadalje ističem pohvale za izvrsnu produkciju, detaljiziranu scenografiju, uigranost, dinamiku, ali ono što je još vrlo važno – predstavili smo se kao kazališni ansambl što je cijeloj priči dalo još jednu zanimljivu i vrijednu notu.

Kraj predstave su oplemenili članovi Tamburaškog sastava Pučkog učilišta. Vrlo sam ponosna na sve ljude u kazalištu bili oni glumci, tehnika, šaptači. Ovo je jedan izvrstan tim koji smjelo kroči dalje.

– riječi su voditeljice kazališta Anele Serdar Pašalić.

%d bloggers like this: